Om

IMG_8814Jag som skriver i den här bloggen heter Peter Carlén och gör det helt utan koppling till något förlag eller andra företag inom bokbranschen. Så alla åsikter om böckerna är mina egna. Men jag anser ändå att jag har en viss rutin att lyssna på böcker då jag för något år sen passerade 1400 böcker. Anledningen att jag började göra en lista med de böcker jag lyssnade på var för att minska risken att lyssna på samma bok två gånger. Efter något år börjad jag sätta betyg från 1 till 5 på samtliga böcker jag lyssnar på. Med betyget försöker jag bedömma boken ur ett helhetsperspektiv, historia, uppläsare, karaktärer osv.
2011 ville jag prova på bloggmediet och upptäckte att det var ett bra sätt att dela med mig av tips till andra. Nu har det gått över 10 år och jag håller forfarande på.

Sedan hösten 2022 driver jag också videopodcasten Ljudboksklubben tillsammans med författaren och bloggkollegan Peter Westberg.

Mycket nöje!

Bästa bok jag lyssnat på: Det är svårt men jag tror att jag måste säga Imre Kertész, Mannen utan öde som lästes av Krister Henriksson.

Sämsta bok jag lyssnat på: Det är lättare Fjodor Dostojevskijs Brott och straff som lästes av Per Myrberg. Det var en lång(i dubbel bemärkelse) pina att ta sig igenom.

Vill du komma i kontakt med mig kan du göra det på peter.carlen@hotmail.com

11 kommentarer på “Om

Add yours

  1. Hej Peter
    Jag gillar verkligen dina tips och dina recensioner. Har du några planer på att ge några tips inför sommaren? Skulle vara roligt att ha dina topp tre till semestern. Kanske jag hittar någon ny författare som jag missat. B.A Paris var ett bra tips du gav tidigare. Tack för det.
    Mvh Erika

  2. Hejsan! Får jag vara så fräck att rekommendera min nya ljudbok: Flykten. Del 1 i serien ”Den hårda vägen”. Den handlar om Harald Sigurdssons (Hårdråde) år i österled och i Väringagardet. Vid hemkomsten 10 år senare räknades han som Europas rikaste man.
    Har fortsatt fantastisk sommar ☀️
    Leif Selander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: