Tagga dina filer

När man ”rippar”(kopier filer från CD) ljudböcker kan det vara en hel del jobb att döpa och tagga filerna så att de kommer upp i rätt ordning på din mp3-spelare. Jag har under åren använt mig av lite olika progarm men har fasnat för det ryskutvecklade programmet TagScanner.

När jag har t.ex. 10 mappar med filer från en ljudbok släpper jag de i programmet. Det första jag gör då är att autonumrera filerna så att track-nummer på filerna från 1-XXX. Där efter taggar jag filerna med Artist och Album titel. Dessa använder jag sedan för att döpa filerna och låttitel. Jag brukar döpa filen till track_album, ex 12_Himmel över London.mp3. Det sista jag gör är att flytta alla filerna från de 10 mapparna till en och samma mapp. De beskrivna jobbet tar mig 2-3 minuter.

Programmet är gratis och kan laddas ner från TagScanners site, klicka här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: