Michael Connelly – Prövningen

Försvarsadvokaten Mickey Haller trodde inte att det fanns någonting som skulle kunna få honom att jobba för åklagarsidan. Men så får den dömde barnmördaren Jason Jessup ännu en chans – en ny rättegång baserad på DNA-bevis.   Haller är övertygad om att Jessup är skyldig och tar sig an fallet på villkor att han får arbeta med sin halvbror, den ärrade polisen Harry Bosch. Jessup anlitar, i sin tur, en kändisadvokat som vet allt om hur man manipulerar media.   Nyckelvittnet från den förra rättegången har försvunnit, och trots febrila eftersökningar kan inte Bosch hitta honom. Jessup kommer ut mot borgen. På dagarna följs han tätt i hälarna av pressen, men vad gör han på nätterna? Bosch och Haller fruktar det värsta: att det här är en mördare som bara har börjat .

Min kommentar: Jag har följt Harry Bosch och hans envetna jakt på LAs mördare. När Connelly för några år sedan introduserade försvarsadvokaten Haller måste jag erkänna att jag till att börja med var lite skeptisk. Jag var rädd att det skulle bli lite för mycket likt John Grisham domstolsliteratur. Men den balansgången har Connelly lyckats bra med. När nu halvbröderna jobba skudra vid skuldra blir det riktigt bra. Det här är en riktigt bra Connelly bok med spänning som gör att det är svårt att trycka på paus. Är man van att se allt genom Bosch kan det ibland bli lite förvirrande när berättarjaget hoppar över till Haller, men får väl för hoppningsvis bli van, hoppas det inte är den sista Bosch/Haller boken. Som vanligt en bra uppläsning av Magnus Roosmann.

Uppläsare: Magnus Roosmann

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: