Gellert Tamas – Det Svenska hatet

Det här är den bästa och viktigaste boken jag lyssnat på på väldigt väldigt länge. Att Tamas sätter strålkastarljuset på alla fega troll som försöker gömma sig bakom anonyma konton eller vi-säger-bara-vad-andra-känner attityder är både underhållande och viktigt. Den här boken skulle behöva läsas av alla i Sverige. Att ett parti i Sveriges riksdag äger och kontrollerar en site som publicerar våldtäktsfilmer för att uppvigla, uppmanar att trakassera journalister och låter grovt rasistiska inlägg ligga kvar är helt otoligt. I skenet av att vi nu har en president i USA som tenderar att agera på samma sätt gör mig rädd. En journalist må vara dålig, rent ut sagt usel, men publiceras det något som är fel eller straffbart finns det någon som är ansvarig för det. Bakom en siter som Avpixlat eller Politiskt korrekt finns ingen ansvarig som kan stå till svars. Ja man kan se den här boken som en häxjakt på SD och framförallt Kent Ekerot. Jag är väl medveten om att alla dokumentärer har ett syfte, den som håller i pennan lyfter fram det hen vill bevisa. Men precis som i järnrörsskandalen så hjälper ju huvudpersonerna till att dokumentera.  När Tamas lägger fram bevisen gör sin tes så är det ju Ekerot som själv publicerat tokigheterna. Men det är inte bara SD och Ekerot som granskas, Han knyter ihop terror dåden i Paris, Utöja, flyktingar på Medelhavet. Det här är ett gediget verk. Att en enda person kan lägga sin röst på SD efter att lyssnat på den här ser jag som otroligt. Lasermannen har sålts i över 200 000 ex. Måtte den här boken sälja lika bra.

Uppläsare: Kerstin Weigl

Betyg: 


Boknr 988

https://www.storytel.se//books/85365-Det-svenska-hatet?appRedirect=true

En kommentar på “Gellert Tamas – Det Svenska hatet

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: