Frederick Forsyth – Kobran

I decennier har världen slagits mot drogkartellerna — och förlorat. Kartellernas miljarder har gjort dem till de mäktigaste och mest destruktiva av jordens organisationer. Ända tills en man får ett uppdrag. Paul Deveraux brukade råda över specialuppdragen inom CIA innan han fick sparken för att ha varit för hänsynslös. Nu får han allt han önskar av den amerikanske presidenten och hans allierade och kan göra vad han tycker är nödvändigt. Gränserna sätter han själv, reglerna är hans egna. Och inga frågor ställs.

Min kommentar: Jag skrev i min recension om Baldacci senaste bok De sammansvurna att jag gillar hjältar som det känns som de kan plocka ner månen om det skulle behövas. Det stämmer överens även på den här boken. Men att skriva om hjältar har man gjort i alla tider, tricket är att få det trovärdigt. Just trovärdigheten är något som är den här bokens stora plus. Trots att en ensam man får i uppgift att hindra inflödet av kokain i USA = David kan inte besegra Goliat. Så lyckas Forsyth få mig att tro att det är möjligt bara David sätter in stötarna på rätt ställen så faller faktist Goliat. Mästerligt, precis som Reine Brynolfssons uppläsning.

Uppläsare: Reine Brynolfsson
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: