Michael Connelly – Nio drakar

Harry Bosch kallas till en mordplats i södra delarna av Los Angeles. I spritbutiken Fortune Liquors har innehavaren blivit skjuten, rånmördad. Tillsammans med mordrotelns experter på Asienrelaterad brottslighet kommer de snart en misstänkt på spåren: en medlem av en Hongkong-triad, bosatt i Los Angeles. Men innan Harry på allvar hinner sätta sig in i fallet får han veta att hans dotter Maddie, som är bosatt i Hongkong tillsammans med sin mor, har försvunnit. Bosch släpper allt han håller på med för att ta sig över Stilla havet på jakt efter den försvunna Maddie. Kan hennes försvinnande ha med det aktuella fallet att göra? Bosch för en kamp mot klockan i en främmande stad, där inget är vad det synes vara.

Min kommentar: Visst är det konstigt att konceptet ensam medelålders manlig polis som gillar jazz och alkohol fungera om och om igen. Men för mig är nog Harry Bosch än av de bättre. Det här kanske inte är en av Connellys bättre Bosch böcker men klart lyssningsvärd. Gillar Magnus Roosmans uppläsning.

Uppläsare: Magnus Roosmann
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: