Zlatan Ibrahimovic – Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse

I Jag är Zlatan Ibrahimovic ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut.

Min kommentar: Som fotbollstok var jag bara tvungen kasta sig över den här boken. Jag hade stora förhoppningar på den och ett och ett halvt dygn senare kan jag konstatera att jag tycker att det helt klart håller måttet. Trots att media redan plockat de flesta ”russina ur kakan” tycker jag det finns mycket intressat kvar att ta del av. Det media skrivit mest om är ju konfliktern med Pep, Ljungberg och Lagerbäck. Det två sistnämnda är känns ju inte som mer än ljuma sommarbrisas jämfört med konflikten i Barca. Men det som fångade mitt intresse mest i boken var spelet bakom kulisserna under alla övergångar. Samspelet mellan Zlatan och Milo mot alla hotshots i Juve, Inter, Barca och Milan är riktigt underhållande.  Som fotbollsintresserad visste redan i förväg hur alla stora matcherna skulle sluta men David Lagercrantz (medförfattaren) lyckas vekligen bygga upp dramatiken kring matcherna.

Jonas Malmsjö gör en bra riktigt bra uppläsning. Det han som läste in Snabba Cash-serien och det gör att bokens första delen om Zlatans uppväxt känns ännu mer gangster lik. Det är kanske ingen bok som kommer få Augustpriset men för mig är ämnet hög intressant och boken är välskriven.

Uppläsare: Jonas Malmsjö
Betyg:

3 kommentarer på “Zlatan Ibrahimovic – Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: