Britt-Marie Mattsson – ”Vi tolererar inga förlorare”

En roman som följer klanen Kennedy från 1910-talets Boston till 2010-talets Washington. Joseph P Kennedy jagade makt och inflytande, men misslyckades med sin politiska karriär. Då ställdes kravet på den äldste sonen att bli USA:s president. Allteftersom sönerna dör överförs ambitionen vidare på näste son.

Min kommentar: Jag gillar att lära mig nutidshistoria samtidigt som jag tar del av en bra historia. Familjen Kennedys historia är en bra historia. Att en och samma familj har så stort inflytande på den ena av 1900-talets supermakter är farsinerande och lite skrämmande. Jag blir också lite beklämd när religionen får en så stort inflytande. I boken brekrivs hur mamma Rose tar hjälp av Påvens bannor för att förskjuta sin älsta dotter, vilket känns lite som medeltiden. Men jag tycker att att Britt-Marie har lyckats att berätta klanen Kennedys historia ur både det presonliga och politiska perspektivet.

Uppläsare: Peder Falk
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: