Kaj Karlsson – Operation Nordvind

En före detta officer vid ett hemligt specialförband och en kvinnlig analytiker dras in i en dödlig jakt på terrorister med tusentals svenska liv som insats.
”Tolv meter ovanför ett mörkt, kallt Östersjön kom verkligheten ifatt Gustav med full kraft. De senaste dygnen hade gått i ett rasande tempo. Han hade dödat två personer.”
Gustav Sterner är en före detta officer vid Särskilda skyddsgruppen (SSG), Försvarsmaktens hemliga specialförband. Under ett pågående uppdrag i Centralafrika får han reda på att hans fästmö omkommit i en smitningsolycka. Han lämnar livet som operatör och lever ensam med minnena.
Fem år senare bevittnar han en kallblodig avrättning i Stockholms södra skärgård och är själv nära att bli mördarnas nästa offer. Han kontaktar Katarina Wallin, analytiker hos den militära underrättelsetjänsten och tidigare kollega vid SSG. Hon har uppgifter från den franska säkerhetstjänsten som tyder på att en grupp terrorister befinner sig i Sverige. Med ont om tid och tusentals svenska liv som insats tar de upp jakten, men anar inte att spåret kommer leda dem långt utanför Sveriges gränser och att de står inför upplevelser som kommer att förändra dem för alltid.

Min kommentar: Jag brukar för det mesta ha en klar uppfattning vad jag tycker om en bok direkt efter jag är klar med dem, men i det här fallet vacklar jag. Det här är en mycket spännande, välskriven bok i högt tempo med många oväntade vändningar. Men ibland hade jag lite svårt att tro på storyn. T.ex. jag har lite svårt att tro på att en fd svensk militär, trots upplevelserna i Afrika, skulle utan personlig koppling skulle på eget bevåg utsätta sig för all den fara. Jag tyckte också att den första delen hade en del konstiga tidshopp, speciellt under upplösningen på färjan. Men detaljerna och spänningen som håller upp berättelsen och den är värd sin 4:a.

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Betyg:

En kommentar på “Kaj Karlsson – Operation Nordvind

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: