Robert Kviby – De korrupta

Kriminalreportern Annie Lander skriver på en artikelserie om ett flertal mord på prostituerade. När hon råkar hitta kopplingar mellan morden och en av stans mest exklusiva herrklubbar förstår hon att hon är något stort och viktigt på spåren. Det är upptakten till en rafflande jakt på sanningen. En jakt kantad av mäktiga män, korruption och grymhet som inte tar hänsyn till människovärden.  De korrupta är spännande läsning från första till sista sidan. Med avstamp i verkliga händelser på åttiotalet, är det också är det också en fängslande berättelse om hur Sverige en gång för alla förlorade sin oskuld.

Min kommentar: Kul med en kriminalroman som kommer ut idag och utspelar sig i slutet på 80-talet. Efter Pamle mordet och före mobiltelefonerna. Jag tycket Kviby har hittat en vinkling på en kriminalroman som trots sin storslagana plan med kopplingar till sveriges högsta näringslivstoppar och förgreningar in i polisen håller sig inom trovärdighetens gräns, något som jag tycker är bland det viktigaste i den här typen av böcker. Så fort man börjar tvivla på trovärdighetet är bokupplevelsen förstörd. Jag tror det är första boken jag lyssnar på med Gustaf Hammarsten och han läser suveränt. Så hatten av för både Robert Kviby och Gustaf Hammarsten.

Uppläsare: Gustaf Hammarsten

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: