Anders de la Motte – [bubble]

Detta är [bubble], tredje boken i Anders de la Mottes serie om småfifflaren HP och hans syster Rebecca. Serien började med [geim] som utsågs till bästa svenska deckardebut 2010 och 2011 kom den spännande fortsättningen [buzz].    Sex månader har gått och HP har fått ett uppdrag, ett sista uppdrag på mer än ett sätt. Under tiden gör Rebecca karriär inom i PayTags växande IT-imperium.    Medan Stockholm ännu en gång rustar för prinsessbröllop hamnar syskonen allt mer på kollisionskurs och det blir svårare än någonsin att skilja vän från fiende. Om nu inte fienden är en vän? En nära vän …     [bubble] är en rykande aktuell thriller som handlar om hur vi mitt i den digitala övervakningen försöker bygga säkra bubblor, allt från bankfack till gigantiska serverhallar.    Men små eller stora har alla typer av bubblor en sak gemensamt. Förr eller senare kommer de allihop att spricka

Min kommentar: Nu när jag är klar med de la Mottas tredje bok är jag forfarande lite förvånad att jag blir så fängslad av den här typen av böcker. Jag normalt inte speciellt intresserad av spel eller konspirationsteorier men i de här böckerna är jag fast. Jag tror att det är de la Mottas bildrika språk som fångar mig. Ett exempel när HP ska beskriva stämningen i skogen ”så drar fåglarna igång Absolute Skog”. Jag tycker att [bubble] är den svagaste av de tre böckerna i serien och så tror jag att det skulle vara svårt att få ihop handlingen om man inte läst de två tidigare böckerna.

Uppläsare: Mattias Linderoth

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: