Dan Brown – Inferno

inferno-brown_dan-22523825-252070995-frntl

Denna gång tar Brown med oss till hjärtat av Italien och en värld inspirerad av litteraturhistoriens kanske mest kända episka mästerverk – Dantes Inferno. ”Även om jag läste Dante som ung student var det inte förrän nyligen, då jag gjorde efterforskningar i Florens, som jag kom att förstå den enorma betydelse som Inferno har haft ända in i vår tid”, förklarar Brown.  I Inferno får vi återigen följa Harvard-professorn, Robert Langdon, när han ställs inför en blodisande fiende och kämpar för att lösa en mystisk gåta, som drar in honom i en konspiration där klassisk konst och futuristisk vetenskap spelar huvudrollerna. I sin jakt på svaren vänder sig Langdon till Dantes mörka epos för att finna information och det blir en frenetisk kamp mot klockan när han måste avgöra vem som går att lita på – och lyckas lösa gåtan – innan världen som vi känner den upphör att existera…

Min kommentar: Efter att jag lyssnat på en bok med bra miljöskildringar vill man gärna åka till platserna från boken. Efter en Connelly bok vill man till LA och efter Änglar och Demoner till Rom. Efter den här boken är det Florens, Venedig och Istanbul som står på reseönskelistan. För en gång skull slår det in. Om en vecka åker jag till Venedig och får följa i Robert Langdons fotspår.

I mina ögon är Dan Brown som en skicklig illusionist helt i linje med Joe Labero. Det han gör är att han blandar djupa detaljkunskaper inom två kunskaps områden vitt skilda från varandra, kultur och vetenskap. Det är få personer har djupa inom båda de områdena. Vilket gör det lättare att få till illusionen. Som exempel på när han har gjorde det mindre bra var i Digital Fortress/Gåtornas palats. Det handlar om IT säkerhet där jag personligen hade lite kunskap i ämnet. Då var det svårare att få till illusionen och följaktligen gillade jag boken lite mindre.

Trots att jag låter lite negativ så måste man ändå erkänna, man vill bli lurad. Speciellt av en välskriven och spännande bok som den här.

Uppläsare: Jonas Malmsjö

Betyg:

5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: