Michael Connelly – Skuldens gudar

gudarnas_skuld-connelly_michael-25535581-2642817862-frntl

När Mickey Haller får ett sms, ”Ring mig ASAP – 187”, gör nummer-koden för mord honom omedelbart uppmärksam. Mordfall har de högsta insatserna och de största arvodena.

Haller får reda på att offret var en tidigare kund, en prostituerad han trodde att han hade räddat från livet på gatan. Tydligen var hon tillbaka i Los Angeles i sina gamla kretsar. Haller hade inte räddat henne – kan han ha varit den som försatte henne i fara?

Hemsökt av spöken från det förflutna måste Mickey arbeta outtröttligt för att försöka rentvå sig själv.

Min kommentar: Mickey Haller is back! Michael Connellys litterära grepp att ha två parallell karaktärer, polisen(Bosch) och advokaten(Haller) är ruggigt smart. Det gör att han belysa LAs brottsplatser från olika vinklar vilket är intressant. I den här boken får man följa hela hans team i deras arbete att skipa rättvisa, eller i alla fall att vinna målet. Det är en Connelly bok i högt tempo. Tidigare var John Grisham advokatförfattaren nummer ett men Connelly flåsar honom i nacken.

Uppläsare: Magnus Roosmann

Betyg:

5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: