Alex Freguson – Min självbiografi

9789174332575_200

Efter att Sir Alex Ferguson sett sitt Manchester United vinna Premier League för 13:e gången under sina tjugosju år som tränare för klubben, meddelade Fergie att han avgår som lagets tränare våren 2013. Nu berättar han för första gången öppenhjärtligt hur klubben förvandlas till en stormakt inom världens största sport.

Fram träder en faderligt omhändertagande tränare med patriarkal disciplin där lojalitet belönas och utmanare kritiseras och bestraffas. En stämning i omklädningsrummet där lagets bästa alltid går före en enskilds spelares girighet och egenintresse.

Sprängfylld av anekdoter om hur han lyckas uppnå klubbens ambitiösa målsättning och om hur det var att jobba med världsstjärnor som David Beckham, Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Rio Ferdinand, Roy Keane och Wayne Rooney.

Min kommentar: Jag har påpekat det förut i den här bloggen att jag inte är någon proffsrecensent. Det gör att det ibland är svårt att skilja på bok och person. I det är fallet kan jag beundra Fergusons fotbollsmässiga framgångar men har inga sympatier med laget han tränat. Lägg till det att jag har svårt att beundra personer som använder utskällningar som metod att leda. Med det sagt kan vi börja koncentrera oss på historierna i boken. Jag har följt engelsk fotboll under hela Fergusons Premier League karriär vilket gör den här boken till en lång bakom-kulisserna resa. Förutom Class of ’92 spelarna(Nicky Butt, Paul Scholes, Gary Neville and Ryan Giggs) är det nästan bara Henke Larsson som får enbart lovord. De flesta andra få någon släng av sleven från Sir Alex, oftast efter att de lämnat United. Det här är en måste bok för oss fotbollsälskare.

Uppläsare: Jonas Malmsjö

Betyg:

3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: