Rosenlund Thunberg – Björndansen

björndansen

Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne som kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. En stor guldfiskskål fylld med pengar.

Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss. Björndansen är en roman om den mest hänsynslösa och samtidigt mest uppfinningsrika liga vi sett. Om bankrånarna som kom från ingenstans. Men också om en familj, om broderskärlek som är starkare än allt, om fäder och söner. Om verklighet som blir dikt. Leo, Felix och Vincent- du kommer aldrig att glömma dem.

Min kommentar: Deckarparet Rosenlund/Hellström är enligt mig ett av de bästa författarparen de senaste åren. Deras storhet är att de blandar samhällsaktuella ämnen med en bra dialog. När Rosenlund nu hittat en ny parhäst lämnar han också tillsvidare lagt Evert Greens på hyllan. Tillsammans med Thunberg ger han sig på historien om Militärligan, en liga som gäckande svensk polis under början av 90 talet. Rånen i sig skulle fylla boken med råge, men varför nöja sig med det. Rosenlund/Thunberg berättar historien med ytterligare en dimension nämligen historien om en familjs öde. Man får sig en riktig tankesställare hur en pappa kan påverka en hel familj. Det här är en av de bästa böcker jag lyssnat på i år. Thomas Hanzons uppläsning är toppklass.

Uppläsare: Thomas Hanzon

Betyg:

En kommentar på “Rosenlund Thunberg – Björndansen

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: