L Ebervall , P E Samuelson – Bombmannens testamente

bombmannen

Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil, sommarstuga och båt. En ordentlig och laglydig tjänsteman. Men så drabbade orättvisan honom i form av en felaktig skatteskuld.
Lars Tingströms öde är ett av den senare delen av 1900-talets mest märkliga. Han blev känd som Bombmannen och gjorde en unik livsresa från välbeställd tjänsteman till Kumlabunkern. Där fann han en vän: den för dråp dömde Bajonettmördaren. En udda och livsfarlig vänskap växte fram mellan fängelsets väggar.
Det blev starten till det mest omtalade brottet i modern tid i Sverige.

Min kommentar: Jag gillar dokumentärböcker och när de skrivs i romanform blir det ännu bättre. Ebervall och Samuelsson har hittat ett fantastiskt levnadsöde att sätta pennan i. Herr Tingström utmålas till en början som en medelsvensson men det är han inte. Hans väg korsas av Sveriges mest kända brottsling, Christer Pettersson, och en av Sveriges mest kända advokat, Pelle Svensson och så blir han ut för ett av de största jävrättegångarna, Sigurd Denckers förhållande med Tingströms sambo. Men det som gör mig mest upprörd är Nackapolisen och mörkläggningen kring åklagare Dencker. Först var jag lite irriterad på Lenas uppläsning men det blev bättre desto längre man kom in i berättelsen. En riktigt bra bok.

Uppläsare: Författarna själva(Lena Ebervall)

4

Betyg:

En kommentar på “L Ebervall , P E Samuelson – Bombmannens testamente

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: