Dag Öhrlund – Hollywood, Hollywood – Mitt liv i USA

Dag Öhrlund är en av mina favoritförfattare vad det gäller deckare. Det med serierna om Silfverbielke/Colt och Truut. Ut över dessa han skriver ett antal böcker om brott. Så den här skiljer sig en hel del från dessa, men ändå inte. För det är en skrämmande bok, en bok om hur det är att bo i USA. Det här är en samling av historier som han upplevt när han jobbade som utrikeskorrespondent i Los Angeles i slutet av 80-talet. Jag har aldrig bott i USA och efter den här boken är jag inte ett dugg sugen på det. För även om det hör är ett antal år sen men vet inte om det blivit så mycket bättre. När Öhrlund berättar hur svårt det är att teckna en bil eller hemförsäkring, hur mycket kostar att gå till doktorn utan en sjukförsäkring och hur advokater jobbar får jag kalla kårar på ryggen. Vi må ha ett högt skattetryck och en massa andra problem i Sverige men jag känner inte för att byts, även om solen skiner och det är varmt och skönt i Kalifornien. Men boken innehåller också en hel del roliga och dråpliga historier. Ett minus för att det är ca 30 år sen de utspelade sig men ett plus för att författaren läser boken själv.

Uppläsare: Dag Öhrlund

Betyg:

En kommentar på “Dag Öhrlund – Hollywood, Hollywood – Mitt liv i USA

Add yours

  1. Hmmm. Du läser (nästan) samma böcker som jag. Den här läste jag ut igår kväll (lyssnade) och är också förskräckt över hur systemet är, eller snarare inte är, uppbyggt i USA. Jag tycker dock att boken förtjänar en 4:a för den var väldigt underhållande. Dag Öhrlund skriver jättebra. Nu har jag börjat på andra boken om polisen T Rex av Lars Forslund. Också underhållande men på annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: