Andreas Ek – Raseri

Jag måste börja med att säga att jag inte brukar lyssna på den här typen av böcker. Det närmaste jag läst tidigare är nog Cujo av Stephen King, och det är nog 30 år sen. Så min inställning när jag började lyssna var nog gubbigt skeptiskt. Men det tog boken snabbt ur mig när dom första ”smittade” började slå till. För det här är en riktigt spännande bok. Efter ett utbrott med ett mycket smittsamt virus förvandlas vanliga och fredliga människor till mördarmaskiner. Med ett ursinnigt raseri ger de sig på ont anade personer.  Vi får följa MMA fightern Pontus, poliserna Erik och Karin i kampen mot dom ”smittade” och jakten att hitta Eriks fru och dotter. Det är en historia om att man är sig själv närmast samtidigt som man är polis med ett uppdrag. För hur beter man dig när medmänniskor blir galna. I en bok som är en dystopi ska man väl inte ställa för många frågor om verklighetsförankring, men jag funderar ändå över hur smittan kunde sprida sig så snabbt och med den stora geografisk spridning. Boken är lite grabbig ibland när vi går den kompletta beteckningen på vapen och bilmodeller, det kunde jag klarar mig utan. Det är ändå bara småsaker i den här fartfyllda bok som är svår att sluta lyssna på. Jag har kanske in blivit frälst på genren, men jag vill gärna veta hur det går för Erik och dom andra så kommer jag att ge mig på den andra delen, Törst, i serien.

Uppläsare: Ludvig Josephsson

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: