Anton Berg – De aderton

Det här är en bok helt i min smak. Politik, nutidshistoria och spänning. Genom att blanda verklighet och fiktion lyckas Anton Berg få mig att tro stenhårt att det finns en koppling mellan mordet på en kung och en stadsminister med 200 år emellan. Magin ligger i att han läser boken själv. Jag och de flesta förknippar hans röst med trovärdighet i P3 Dokumentärer och podcasten Spår. Det är som om Claes Elfsberg skulle läsa in en bok, skulle ju tro på allt. Men det här är ännu bättre. Jag vill till och med sträcka mig till att säga att det här sättet att kombinera sanning, fiktion och framförallt en inläsare som förknippas med trovärdiga historier är lite av en milstolpe i min ganska långa ljudbokshistoria. Den lilla kritik man kan komma med är att författaren ibland öser på lite för mycket. I boken dyker Palmemordet, U137, Cats Falk, mordet på Anna Lind, Tjernobyl, Svenska Akademin, Mossack Fonseca, Helekopterrånet, Polonium, mordet på Gustav III osv. upp. Men ska man sammanfatta så är det här en spännande historia som framförs på ett trovärdigt sätt.

Uppläsare: Anton Berg

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: