Sam Bourne – De rättfärdiga

Jag valde den här boken gör att den utspelar sig till stor del i New York och jag var där när jag började lyssna på den. I början var jag riktigt imponerad över att ha gått på samma gator som huvudpersonerna. Men någonstans där slutade min entusiasm. Min känsla är att författaren försöker göra en ripoff på DaVinci koden där huvudpersonerna försöker lösa gåtor och skiffer gör att lösa ”brottet”. Problemet är bara att här är gåtorna inspränga i judendomen och även om jag hyfsat bevandrade i religioner så är jag helt lost i de här referensens. Vilket gör det hela konstigt och betydligt mindre intressant. Bokens titel syftar på att enligt judendomen så finns det 36 rättfärdiga män i världen kring vilket den här boken handlar. Men metoderna för att hitta dessa 36 män är så krystat så att det nästan blir skrattretande.

Sen har vi uppläsaren, det svenska uttalet av huvudpersonens fd flickvän TC irriterar mig under hela boken.

Skulle Sam Bournes bok De rättfärdiga varit en film hade jag kallat den en ”kalkonrulle”. Den hade kunna fått en 2:a om den varit hälften så lång men med sina 17 timmar blir det en 1:a i betyg.

Uppläsare: Dan Kandell

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: