Anders Hansen – Hjätnstark

Att hjärnan är något av det mest intressanta som finns här i världen tror jag många håller med om. Att förstå hur den fungerar men framför allt få reda på hur vi kan få den att fungerar bättre är ju ruskigt intressant. I just i det är Anders Hansen vår ciceron i den här boken. Jag är av åsikten att forskar- och universitetsvärlden behöver flera Anders Hansen, Fredrik Lindström och Emma Frans. Personer som kan förklara svårtydd forskning så att vi dödliga förstår. Jag tror till hundra procent på Hansens, och forskningens, idéer att motion gör oss mindre stressade, gör att vi lär oss bättre och blir klokare. Det är också intressant att det går tio om inte hundra böcker om träning och kost på varje bok om hur vi ska bli smartare. För lika oroväckande det är att vi rör oss för lite för att våra hjärnor ”inte mår bra”, lika oroväckande är det att utseende premieras före hur väl vi kan använda vår hjärna.

Det är inte alla populärvetenskapliga böcker som fungerar som ljudbok. När dom inte fungerar beror det ofta på att man hänvisar till bilder och grafer. Det är inte fallet här, Hansen använder sig av målande beskrivningar och konserts exempel för att beskriva sin det han vill förklara. Jag har så gott som sträcklyssnat på den här boken, delvis ute på en rask promenad. Så jag är övertygad att det är därför jag nu lyckats skrivia en så klok och kreativ recension.

Överläkare i psykologi Anders Hansens populära bok Hjärnstark är både lärorik och underhållande. Att förstå och lära sig hur vi ska förbättra vår hjärna är självklart värt en fyra i betyg.

Uppläsare: Johan Svensson

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: