
Det är påsken 1929, och det är kallt. När Artur kommer hem hittar han sin fru apatisk och sina tre barn död. Det här är den tragiska berättelsen om vad som hände den vårdagen när Ingeborg Andersson dödade sin tre barn. Men inte bara om vad som hände den dagen utan även det kommande åren. Idag är det kanske inte så svårt att ställa diagnosen förlossningsdepression i kombination med psykiskt ohälsa. Men för nästan hundra år sen är det okända begrepp. Det här är en väldig mörk historia. Jag lyssnade på den i bilen ner till bokmässan och fick flera gånger pausa för att hämta andan. Men man ska inte avstå att lyssna på boken av den anledningen. Det här är ett välskrivet tidsdokument och det känns att författaren har ett släktband till huvudpersonen Ingeborg.
Det är både skrämmande och fascinerande att få följa med in bakom murarna på Sveriges
enda kvinnofängelse på den tiden.
Anna Godenius tar oss igenom den här historien på ett lugnt och trovärdig sätt med sin behagliga röst. Något som kan behövas i det mörkaste stunderna i den här boken.
Det kom för mig i en hast är ett fascinerande tidsdokument. Maria Bouroncle berättar historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson så bra att jag ger den en trea i betyg.
Uppläsare: Anna Godenius
Betyg:

Kommentera