Sebastian Avindell – Dubbelexponering

Sebastian Avindell är en ny bekantskap för mig. Det här är den första boken i en serie som utspelar sig i Malin Forss land, om man ska prata deckarsvenska. Ett blodigt våldsdåd sker på ett hotell vid stora torget i Linköping. Poliserna Caspar Ekberg och Liv Larsson kopplas in. Men våldet och brotten slutar inte där och allt kryper närmare bokens huvudpersoner.
Att deckare är en av de populäraste böckerna är inget nytt. På grund av det kommer det ut en väldig mängd böcker i den genren vilket gör det extra svårt att sticka ut. Dubbelexponering är en välskriven och spännande bok men för mig sticker den inte ut.
Då är det intressant att fundera på varför. Det finns säkert inte en enskild sak som gör det men jag tror att det i det här fallet är karaktärerna är inte tillräckligt spännande för min smak. Det finns en en polis som beter sig dumt och utrycker sig rasistiskt, där skaver det lite, men det räcker inte.
Viktoria Flodström gör en riktigt bra uppläsning, som vanligt.
Dubbelexponering är den första boken i Östgötamorden. Det är en spännande deckare som Sebastian Avindell levererar men den sticker inte ut i mina ögon, det gör att betyget stannar på en trea.
Uppläsare: Viktoria Flodström
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: