Jørn Lier Horst – Nyckelvittnet

Den lite udda mannen Preben hittas död i sitt hem. Han är naken, buden och har spår av svår misshandel så en naturlig död är utesluten.
När Wisting börjar rota i mannens liv går trådarna både till fågelskådning,
tangoklubben och till prostitution. Enlig baksidestexten så får vi veta att Nyckelvittnet bygger på ett riktigt mordfall vilket gör boken lite extra intressant.
Det här är Jørn Lier Horsts debut som kom ut redan 2004 och som först nu kommer ut i Sverige. Jag stötte på Horst första gång 2015 och har med stort nöje följt Wisting sedan dess. Att jag kom in mitt i serien har gått upp för mig först nu. Men då böckerna är fristående så spelar det ingen roll.
Har sett att bok två och tre i Wisting serien nu släppts på svenska så det är bara att luta sig tillbaka och njuta.
Jag gillar Jørn Lier Horst lite återhållsamma sätt att skriva. Bara för att tempot är lugnt och Wisting är en reko polis blir det varken tråkigt eller mesigt. Om det skulle finnas en kategori som heter slow-crime så skulle Horst vara läromästaren i den genren. Han är att ett levande exempel på att man inte behöver ta ut svängarna eller skrika högt för att det ska bli spännande och bra.
Mattias Linderoth! Han har en perfekt röst för den här hypen
av böcker. Love it.
I Jørn Lier Horsts debutbok Nyckelvittnet får Wisting lösa ett brutalt mord på en man. Något han som vanligt tar sig an lugnt och systematiskt. Boken är både spännande och välskriven och värd sin fyra i betyg.
Uppläsare: Mattias Linderoth
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: