Simona Ahrnstedt – Överenskommelser

Året är 1880 och platsen är Operan i Stockholm. Där möts den föräldralösa unga kvinnan Beatrice Löwenström och den rika stiliga ungkarlen Sett Hammerstaal. Kärlek uppstår men vad hjälper det när det inte är upp till det två unga att bestämma.
Till en början är det väldigt mycket blossande kinder och svaga knän men sen tycker jag att historien tar fart. Tittar vi lite närmare på de två huvudkaraktärerna så är Beatrice både beläst och intelligent. Något som inte bara sågs som något positivt hos en överklass kvinna på den tiden. Går vi över till Sett så är han en driven affärsman och riktig gentleman som vill alla väl, speciellt kvinnor. Gemensamt för båda är att dom är fega när det kommer till känslor och rätt slätstruken som karaktärer. Något som gäller de flesta personerna i boken, dom goda är goda och dom onda är onda.

Det här är den första romanceboken jag lyssnar på så när det kommer till betyg så får jag bedöma boken som jag bedömer andra böcker. Jag blir till exempel frustrerad att det två huvudpersonerna ”inte kommer till skott”. Men det har jag förstått är en del av genren. På plussidan hittar vi miljöbeskrivningarna. Man får känslan av att vandra på Stockholms gator i slutet på 1800-talet, eller vara på i Frankrike eller varför inte på den skitiga bordellen.

Simona Ahrnstedts Överenskommelser har livfulla miljöbeskrivningar men ganska slätstruket karaktärer och lite förutsägbart handling så betyget slutar på tre från mig.
Uppläsare: Mirja Turestedt.
Betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: