Anders Roslund – 100 procent

Boken börjar med att min favoritpolis skjuter sig själv i huvudet. Det kan man kalla rivstart på en bok. Denna inåtvända och för sin omgivning jobbiga människa blev till slut även för outhärdlig även för sig själv. Men jag tro inte jag spoilar något genom att avslöja att han överlever även ett skott i huvudet denna sega gubbe. Bara för att man inte för betyder inte att man lever. För vad finns det värt att leva för? Är det så att han och Manchestertyget har blivit för gamla för varandra?
Precis som i många andra av sina böcker har Roslund byggt in en klocka som tickar ner. Men precis som med livet för Grens så betyder inte att när klockan tickat ner till noll är allt över. Titeln 100 procent syftar på att man aldrig kan vara 100% säker, det finns inget som är så säkert. En spännande tanke.
Som alltid så är blandar Roslund samhällets problem och utmaningar med sina karaktärers egna problem och utmaningar på ett snyggt och spännande sätt.
Det här är inte den bästa boken i Grens/Hoffman serien. Samtidigt har Roslund en så hög lägsta nivå så det är riktigt bra.
Det är få uppläsare som är så sammankopplade med en specifik karaktär som Thomas Hanzon är med Ewert Grens. Jag tycker att han lyfter en redan spännande historia med sin uppläsning. I den här boken precis som i de tidigare böckerna.
Min lätt sargade favoritkommisarie Ewert Grens är tillbaka. I 100 procent ställer sig Anders Roslund frågan om man kan vara 100 procent säker på något. Spänningen i kombination med spegling av dagens samhälle gör att boken får en tvärsäker fyra i betyg.
Uppläsare: Thomas Hanzon
Betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: