Filip Blom – Psykopaten hatar oss alla

Filip arbetar för Läkare utan gränser i Afrika. Något han gjort tidigare. Denna gång är han där för att hjälpa till under en ebolaepidemi. En dag attackeras lägret där han jobbat och kort där efter får han ett mail. Det säger att hans make och barn har kidnappats och kidnapparen kräver att Filip tar med ebolaviruset med hem till Sverige för att hans familj ska släppas. Filips hela världsbild som bygger på att alla människor är lika mycket värda skakar till. Ska man sätta sin familj före Sveriges befolkning. Det är ett riktigt spännande dilemma. Men någonstans där byter boken skepnad och börjar handla om en psykopat. En psykopat vilka inte har några gränser. Jag som tycke allt började så bra.
Psykopatgenren, om det nu finns någon sådan, är inte lätt. För jag tror att det är fler än jag som kittlas av människor utan vanliga gränser(obs vi paratar om litteraturen här). Men även då finns det gränser för att jag som lyssnare ska tro på det. Så hur mycket går det att gasa på innan det blir för mycket?
Jag gillar också att fundera över saker när det kommer till böcker. I den här boken är det nämnet på huvudpersonen Filip. Ett helt relevant namn på en läkare som jobbar för Läkare utan gränser. Om det inte var så att författaren också heter just Filip.
avslutningsvis vill jag säga att jag gillar Roosmanns röst till den här boken.

Psykopaten hatar oss alla är en bok med två ansikten. Filip Blom bjuder oss på ett kanon dilemma och en psykopat, vilket blir lite för spretigt för min smak så betyg slutar på en tvåa.

Uppläsare: Magnus Roosmann

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: