Anna Jinghed, Lena Ljungdahl – Någon måste dö

En kvinna hittas död i ett badkar i en lyxsvit på ett hotell i Stockholms skärgård. Polisen avskriver snabbt hennes död som en olyckshändelse. Något som hennes syster Nikki som är polis inte köper. Det stämmer inte att hennes syster skulle ta in ensam på en lyxsvit. Så hon ger sig inte och tar hjälp av dom kontakter hon har. Det är allt från en DNA kunnig expojkvän till en välvillig obdusent.
Allt detta parallellt med att hon jobbar som spanare. Så förutom Nikkis jakt på lillasysterns mördare så får vi en inblick hur en spanare jobbar, vilket i alla falla jag tycker var intressant. Det är här författarnas polisbakrund tittar fram.
Historien utveckar sig från en mördarjakt till agenttriller vilket jag inte tycker var helt nödvändigt. Någonstans där tappar boken lite i trovädighet. Vissa händelser och vändningar blir lite för spektakuläre. Men allt det vägs upp av att man vill veta hur det går för vår hjältinna.
Både författarparet och uppläsaren var ny för mig. Författarparet har jag redan hyllat och det bör även uppläsaren Jessica Pellegrini göras. Hennes röst passa perfekt för att gestalta den tuffa Nikki.

Polisen Nikki vägrar släppa lillasysterns död i Någon måste dö. Det märks att författarna Jinghed Ljungdahl har poliserfarenhet viket ökar trovärdigten. Lägg till spänning och det blir en fyra i betyg.
Uppläsare: Jessica Pellegrini
Betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: