Ramona Ivener, Alex Storm – Nenesis

Jessica Storm är inte den karaktären som sticker ut mest i Grimwalkers universum kring Alex Storm, men jag gillar henne. Hon har gått från en vanlig trebarnsmamma till knarkdrottning på bara några böcker. Nu är det dags för Ramona Ivener tar upp Jessica Storm tråden. Jag tycker jag är ett väldigt spännande grepp att göra spin-offs serier även i litteraturvärlden.
Något som funnits länge inom både film och serier på TV.

Boken börja med att två män bryter sig in i Jessicas hus i den välmående
villaförorten till Stockholm. Dom misshandlar och förgriper sig på henne och det visar sig snart att det är en del i kampen om Stockholms droghandel. I samband med överfallet så kommer hon i kontakt med sin granne, kriminalkommissarie
Cesar Brandel. Även om man får hjälp i en krissituation så är det inte bara odelat positivt att har en polis som granne när man är Stockholms okända knarkdrottning. Skulle man sen lära känna honom ännu bättre så kan det blir direkt skadligt.
Hur klarar då Ramona att ta på sig Grimwalkes Stålmannenmantel och axla en gren av Alex Storm trädet. Bra, riktigt bra. Jag tror att det oftast blir bättre när en kvinnlig författare skriver om en kvinnlig huvudperson. Om det har med trovärdighet att göra kan vi diskutera en annan dag. Men det är inte för att Ramona är kvinna hon gör det bra, det är för att hon är en förbannat duktig författare.
Serien om David Ritter är riktigt bra och det skuggar mig lite i den här boken. För visst är det här en bok i en serie. Men det är böckerna om Ritter också. Skillnaden är att i de böckerna har varje bok ett eget case, det finns en början och ett slut. I Nemesis så tycker jag det blir lite mer som en episod i en lång TV serie. Jag vet att jag motsäger mig själv med att jag tycker det är kul med det nya greppet med serietänk inom litteraturen. Med det sagt så är det en lika spännande som fartfylld bok. Som lyssnare sitter man i Jessicas sidovagn och kastas hit och dit. Så boken är inget för dom som satte sig längst fram i bussen under skolutflykten.

Jag brukar inte kommentera bokomslaget. Men här måste jag göra det. Kvinnan på bilden ser inte alls ut som ”min” Jessica Storm, min är blond.

Jag njuter av Gunilla Leinings röst som trots alla kast håller stadigt i ratten och ser till att vi kommer, om inte tryggt och säkert, så i alla fall i mål i den här boken. Men bakom nästa gathörn så väntar nya äventyr för Jessica, Alex, Ma, Wong och alla andra vänner och ovänner i den stor Alex Storm skogen.

Ramona Ivener tar upp tråden och fortsätter berättelsen om Alex Storm i boken Nemesis. Det genom ex flickvännen Jessica Storms ögon. Och som hon gör det! Fart spänning och en stor dos igenkänning ger boken en fyra i betyg.
Uppläsare: Gunilla Leining
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: