Jessica Springfeldt Råket – Irena och jag – vänskap på liv och död

På ytan lever Jessica det perfekta livet. Man, två barn och fint hus. Men bakom den perfekta fasaden ser det sämre ut. Hennes man är inte snäll mot henne. Det är i det skedet i livet hon av en slump träffar Irina. Om Jessica inte har det så bra så har Irina det värre. Hon är på rymmen från den ryska maffian.

Mot alla odds uppstår vänskap mellan de två kvinnorna. Djup och innerligt vänskap. Vänskap på liv och död som undertiteln skvallra om.

Det här är en biografi om vänskap. Men det är också en tidsskildring av det svenska 90-talet. En tid innan internet och då Vattenfestivalen var sommarens höjdpunkt. Var mitt 90-tal och det gillar man ju.

Ja det är en otrolig och fin historia. Men hur småsint det än låter så är det något som saknas. Ja, det är ett eller egentligen två livsöden som återberättas så hur kan det då saknas något. Det är en invändning som blir problematiskt när det är en biografi. Det går ju inte att tycka att historien skulle vara bättre om då den beskriver ett livsöde. Så min invändning bygger då troligtvis mer på förväntningar. Jag var på Storytels presskonferens för någon månad sen där ä dom presenterade vårens nyheter och då var Irina och jag med som en av nyheterna. Jessica framträdande på scenen var den som gjorde mig nyfiken.

Irina och jag av Jessica Springfeldt Råket är en berättelse om vänskap. Den är varm, tragisk, fin och genererar en tre i betyg från mig.

Uppläsare: Jessica Springfeldt Råket

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: