Patrick och Jesper Ersgård- Elddopet

Författaren Sam Milton har precis slagit igenom med debutroman Elddopet. Världen och hans agent skriker efter en uppföljare. Men det vill sig inte. Om det bero på att hans tvillingsyster blir dödad i en terrorattack eller allmänt stökigt liv vet han inte. Från ingenstans dyker det upp en representant från en hemlig avdelning inom svenska underrättelsetjänsten. Dom behöver Sams hjälp att ta kontakt med en grekisk vapenhandlare. Vapenhandlaren tycker om hans bok och han ska bara ta kontakt med honom. Hur svårt kan det vara och vad kan gå fel?
Svart är jättesvårt och allt.

Jag har tagit upp det förut. Lite allergisk mot när författare skriver om skrivande. Nu klarar ju bröderna Ersgård just det med tanke på att Milton inte kan skriva. Något han inte heller kan är att vara agent. Så det finns ändå saker man kan bli irriterad på. Milton är irriterande tafflig i sin roll som hemlig agent. Men där slutar jag mitt gubbiga klagande.
Det här är bra. För Ersgårds lyckas både trovärdigt sätt få in Milton i agentyrket och snickra ihop en spännande intrig. För det är full fart i handlingen
Klart man gillar när Patrick och Jesper Ersgård skriver en agentroman. Elddopet är fartfylld, spännande och oväntat. En fyra från mig

Uppläsare: Fredde Granberg

Betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: