Mats Strandberg – Konferensen

Vi har alla varit på konferenser. Dom kan vara inspirerande och givande men också långtråkiga och katastrofdåliga. Då kan man fundera hur man ska överleva. Deltagarna i Mats Strandbergs bok Konferensen tänker också tanken om hur man ska överleva. I deras fall är tanken mer bokstavlig än min bildliga tanke.

Kommunens exploateringsenhet är på konferens vid Kolarsjöns stugby. En anläggning långt från kontorets stress, precis som det ska vara. De är där för att sjösätta ett av kommunens viktigaste men också mest kontroversiella projekt. Det deltagarna inte vet att de är bevakade och när dagens konferenspass är slut väntar en blodig hämnd. Något som gör att kollegorna måste se bortom titlar och andra jobbrelaterade kopplingar. Nu är det teambuildning på riktigt, allt för att överleva.

Jag är inte mycket för skräck i varken film eller bokform, samtidig är det här något mer. Vi får lära känna enhetens anställda med alla dess styrkor och svagheter. Det finns en igenkänning i ”han som dricker lite för mycket” och ”hon som går och lägger sig lite för tidigt för att det är en dag imorgon också” osv. Mats Strandberg har ett öga att fånga detta och göra vardag till spänning.

Visst har man funderat hur man ska överleva en konferens ibland. Men i Mats Strandberg Konferensen är den frågan inte bildlig. Det här är något så ovanligt som en spännande splatterfilm i bokform som jag belönar med en trea i betyg.

Uppläsare: Johan Ehn

Betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: