Anton Marklund – Under falkens vingar

Tidigt en morgon klackar polisen på Ramonas dörr. Det för att maken Peter har känner till det mesta om trakten där dom bor. Polisen vill att dom följer med ner till sjön men utan att säga vad det rör sig om. Men Ramona vet redan. Hon ser redan när hon kliver in i bilen hur kvinnan ligger död i båten.

Det är en förmåga hon inte skyltar med men som polisen fångar upp och ser till att använda sig av under jakten på den dom har mördat kvinnan i båten. Ramonas förmåga som hon har både nytta av i sitt jobb som socialsekreterare men som också kan vara en förbannelse.

För er som läst mina recensioner här vet att jag brukar dra öronen åt mig när vi börjar närma oss det övernaturliga och lite ockulta. Jag är nog alldeles för mycket naturvetenskaplig för att gå igång på det. Med det sagt så tycker jag Anton Marklund lyckas väldigt bra med att berätta om hennes förmåga att se vad som har hänt i människors liv, hur hemliga dom än är.

Sen har vi ytterligare en i raden av deckare där huvudpersonen inte är en polis. Har man väl köpt in på det att polisen ber om hjälp och hon får ledigt från jobbet så fungerar det alldeles utmärkt.

Allt utspelar sig långt uppe i norr, med mina mått mätt, närmare bestämt utanför Skellefteå. Även om Sofia Berntson inte läser det på norrländska så passar hennes lite hesa och ras perfekt för den här boken.

Under falkens vingar är en debut som sticker ut. Även om jag inte alltid går igång på det övernaturliga så lyckas Anton Marklund väva in det så snygg så jag måste dela ut en fyra i betyg.

Uppläsare: Sofia Berntson

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: