Anna Granlund – Min Eld

Den framgångsrika mäklaren går omkring i sin lyxiga lägenhet på 29:e våningen i Norra tornet i Hagastaden som länkar samman Solna med Stockholm. Men likt en irriterande fluga är det något som surrar utanför innan det smäller. Explosionen orsakar stor förödelse och brand som gör att Grupp fyra på Östermalmsbrandstation får en diger uppgift att rädda människor som drabbas av panik i det höga huset.

Det är det rafflande inledningen på den fjärde boken om brandingenjör Jessica Frank. Av personliga skäl behöver hon åka tillbaka till Umeå där hennes brandmanskarriär startade. Hon får konfrontera gamla och nya sanningar. Både Umeå och Stockholm drabbas av flera sprängningar som vid försa anblicken verkar slumpmässiga men allt mer skapar ett mönster.

Det här är mitt första möte med Jessica och brandstationen på Östermalm. Kanske är i senaste laget att hoppa in i en serie i fjärde och sista boken. Samtidigt så är det intressant att det funkar, boken står på egna ben.

För att det är min första bok i serien så kan jag inte göra några jämförelser med de tidigare böckerna i serien. Men det går inte att klaga på allt som händer. Nyhetsredaktionerna skulle fått jobba på om allt detta skulle ske i verkligheten. Det finns alltid en risk när en författare öser på för mycket. Nämligen att boken tappar i trovärdighet. Granlund är nära den gränsen, men inte över enligt mig.

Så har vi Sofia Berntson som med sin lite hesa röst ser till att spänning är på topp under hela boken.

I Min eld så händer allt och lite till. Anna Granlund lyckas klämma in sprängningar, bränder, pridetåg, dyra klockor, narkotika och få en fyra i betyg.

Uppläsare: Sofia Berntson

Betyg:

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑