Carina Gerhardsson – Pepparkakshuset

En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta på tunnelbanan. Han undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget bromsar in och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se att en dyster figur följer efter honom. På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Min kommentar:  Jag tycker att Carina lyckas skriva en spännande kriminalroman som höjer sig över mängden. Det är annars ganska trångt i klassen mannlig-polis-40+. För även om historien, speciellt när man tittar tillbaka på den, är ganska overklig(vill inte avslöja för mycket) så känns den relevant. Man dras med i de olika personernas öden. Det är här är första boken med Carina Gerhardsson som jag lyssnar på och ser redan fram emot att kasta mig över de andra tre böcker i serien som är ute.

Uppläsare: Rachel Mohlin
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: