David Baldacci – De oskyldiga

de_oskyldiga-baldacci_david-23581138-2399880628-frntl

Den före detta elitsoldaten Will Robie är en kallblodig torped. En topphemlig, statsanställd lönnmördare som USA:s regering använder i situationer som varken polis, FBI eller militär rår på. Robie utför sina order utan att ifrågasatta dem och han misslyckas aldrig.

Det börjar med att ett uppdrag går fel. Robie är utskickad mot ett mål på hemmaplan, mitt i Washington, D.C. Men något med uppdraget känns inte rätt och Robie gör det otänkbara: han vägrar att döda.

Robie blir nu själv en måltavla och tvingas fly för sitt liv. Hans vägar korsas av den fjortonåriga Julie, en gatsmart tjej som också ar på flykt. Samma kväll har hon sett sina föräldrar mördas och nu är någon också ute efter henne. Ju mer Robie får veta om Julie, desto mer övertygad blir han om att hon har fångats i ett maktspel av ofattbara proportioner.

Robie bestämmer sig för att hjälpa Julie, men någon ligger hela tiden steget före honom. Någon som vet mer och använder honom som en bricka i ett komplext och obarmhärtigt spel.

Min kommentar: Det är svårt att skriva böcker som får den riktiga känslan av actionfilm. Men Baldacci har lyckats riktigt bra. Känslan i den här boken är som att se en Bond eller Jason Bourne film. Det är högt tempo och många tvära kast. Skillnaden mellan böcker och film är ofta att det går att vara med detaljrik i en bok än en i filmen. Med för at få upp tempot i berättelsen i en bok tror jag att man kanske måste göra som i filmen, skippa vissa detaljer. Bra bok med högt temp.

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: