Kaj Karlsson – Parsifal direktivet

parsifal

Red Team är en hemlig grupp specialister som arbetar på uppdrag av den svenska militära säkerhetstjänsten. Under ett säkerhetstest av Ringhals kärnkraftverk upptäcker de ett förberett sabotage och kort därefter utsätts gruppen för ett attentat. Vem kan de lita på? Och varför drabbas vatten och elförsörjning runt om i Europa av driftstörningar? Under ledning av kustjägarofficeren och operatören Gustav Sterner måste Red Team ta upp jakten för att stoppa en konspiration som hotar att förändra Europa för alltid.

Min kommentar: Under den tiden Jan Guillou skrev Hamilton serien fick han ofta kritik för att beskriva vapen och utrustning lite för ingående. Det blev lite mycket vapenporr. Kaj Karlsson är också nära den gränsen, dock inte vad det gäller vapen som man kanske skulle kunna tro. Utan i när det gäller IT. I de avsnitt där hackerkillen bryter sig in i diverse system blir beskrivningarna ibland lite väl detaljerade. Till Kajs försvar så sitter ofta trovärdigheten i just detaljerna. Men ibland är skillnaden mellan en bra och en riktigt bra författare det att kunna behålla trovärdigheten utan att ta med alla detaljer, Jo Nessbo är ett bra exempel.

Man ska kanske inte leta likheter med andra författare men Kajs berättarstil och upplägg på handlingen påminner mycket om David Baldacci, och det är i min värld ett riktigt bra betyg. Kaj har lyckats med något svårt, nämligen att följa upp en debut med något bättre. Jag tycker att den här boken har en tätare och mer spännande handling än hans första bok, Operation Nordvind. Så fortsätter han på det här sättet så väntar jag redan på nästa bok i serien om Gustav Sterner.

ps det här är mitt 100 inlägg på den här bloggen!

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Betyg:

4

4 kommentarer på “Kaj Karlsson – Parsifal direktivet

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: