Lucifer – Skuggpojken

714342

Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. När någon försöker sätta dit honom för mord blir hans sökande också en kamp för överlevnaden.  Skuggpojken är en resa in i människans djupaste mörker, en värld där inte ens döden betyder slutet.

Min kommentar: Det här är en välskriven bok, det måste man börja med att fastställa. I början hade jag lite av känslan från ”Män som hatar kvinnor”. Men sedan hände något jag inte riktigt kan sätta fingret på. Trots att storyn drevs framåt med händelser så började det gå lite på tomgång. Boken huvudperson Danny Katz har alla ingredienser för att på sikt bli en klassisk hjälte, typ Hole, Borsch eller varför inte en Mikael Blomkvist. Så jag ser fram mot nästa bok.

Uppläsare: Magnus Roosmann

Betyg:

4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: