Elizabeth George – En ond liten handling

en-ond-liten-handling-300x300

Dottern till en av Barbara Havers bästa vänner kidnappas och spåren leder till Italien. I ett försök att hitta flickan gör Havers ett övertramp och straffas med administrativ tjänst.

I stället reser Sir Thomas Lynley till den italienska staden Lucca för att bistå den lokala polisen i utredningen. Snart upptäcker Lynley att fallet har förgreningar långt upp i den italienska maktens korridorer.

Min kommentar: Det här är nog den längsta bok jag lyssnat på, över 32 timmar. Skulle det varit i börja av min ”ljudboks-lyssnar-karriär” skulle jag nog blivit avskräckt. Men nu är det Lynley och framför allt Havers det handlar om och då flyger tiden. Havers är nog en av de bästa karaktärerna i deckarvärden. Men i den här boken sitter man på nålar för att hon ska komma ut helskinnad på andra sidan. Jag tycker att det är farsinerande att en kvinna från Ohio kan sitta i USA och fånga så väl den italienska olivdoftande atmosfären som en överklass förort i London så på pricken. Katarina Ewerlöf gör en riktig bra uppläsning.

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Betyg:

4

En kommentar på “Elizabeth George – En ond liten handling

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: