Ramona Fransson – Mord på Stenungsbaden Yacht Club

mord-pa-stenungsbaden-yacht-club

Vanessa äger inte sin kropp. Inte ens sin själ. Är vackre Antonio någon hon kan lita på? Kommer han bli hennes räddning? Hon som aldrig kunnat lita på någon. Som alltid blivit sviken. Skulle Antonio bli hennes befriare? –Nu är det snart dags för vår lilla resa. Quiet är här för att berätta om den, sa Antonio muntert, men blicken han gav henne var fylld av fruktan.  När Quiet dök upp i dörröppningen förstod hon varför. Hon slutade andas och hade önskat att hon vågat slita blicken från hans ansikte. Hans yttre var en obehaglig upplevelse. Ansiktet var köttigt, vårtor i olika storlekar täckte delar av en mungipa och drog sig likt ett band ner mot halsen. En del av dem var röda och såg ut som färska sår.  –Hur har vår lilla gäst det då, frågade Quiet, gick runt och inspekterade Vanessa. Hon rörde sig inte och lyssnade på sitt hjärtas bultande slag.  Varje timma forslas sexslavar till okända destinationer runt om i vår värld och de är fler än det en gång fanns slavar i världen. Än en gång har Ramona Fransson skrivit en verklighetsbaserad thriller, som fyller oss med vrede och fasa. Vrede över att det än i dag utnyttjas och slängs människor på sophögen, och fasa över att unga kvinnor och barn skändas, våldtas och mördas enbart för andras vinnings skull.

Min kommentar: Det här är andra boken av Ramona Fransson jag lyssnar på. Det är svår att dra några långtgående slutsatser på det underlaget men den här är betydligt mer mogen den första Dyrbar kärlek , jag lyssnade på. Det här en bra deckare med kopplingar till internationell brottslighet men ändå fötterna kvar i den västkustska myllan. Det jag kan ställa mig lite frågande till är att den innehåller lite för många tillfälligheter. Från att två av poliserna bor på samma hotell där mordet sker till delar av upplösningen. Med andra ord kan jag tycka att vissa pusselbitar passar lite för bra. Men håller Fransson den här nivå så är det absolut inte den sista boken jag lyssnar på av henne.

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Betyg:

3

2 kommentarer på “Ramona Fransson – Mord på Stenungsbaden Yacht Club

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: