Anders De La Motte – MemoRandom

8fd4eb9a7bb7c65f893ea3e4a9a2c089

David Sarac är informatörshanterare vid Stockholmspolisen. Hans jobb är att rekrytera och sköta topphemliga källor. Manipulation, mutor och hot – så länge han levererar resultat ställer ingen några frågor. Men efter en våldsam bilolycka förlorar han minnet. Tappar kontrollen över sitt avancerade nät av svek och lögner. Plötsligt är han lovligt byte för alla som vill åt hans hemligheter. För att skydda sig själv och sina källor måste han återupprätta kontakten med den försvunne infiltratören ”Janus”, som befinner sig högt upp i den kriminella hierarkin. Flera personer, på båda sidor om lagen, verkar vara beredda att gå över lik för att avslöja ”Janus” rätta identitet. Eller kanske för att skydda den?

Min kommentar: Innan jag började med boken trodde jag att jag skulle sakna HP. Men icke, boken börjar i ett rasande tempo. Temat med minnesförlust och infiltratörer är kanske inte helt unikt, det sistnämnda börjar till och med kännas lite uttjatat efter alla böcker om Peter Rätz. Men storyn håller och har sina överraskningar. Det som gör att den inte får ett högre betyg är att jag tycket Anders tappat  lite det rappa språket jag gillade med Geim/Buzz/Bubble. Men det här är en spännande och snabb triller i Stockholmsmiljö och det är inte illa.

Uppläsare: Magnus Roosmann

Betyg:

3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: