Jason Timbuktu Diakité – En droppe midnatt

Att lyssna på ljudböcker kan vara fantastiskt. För att det ska bli så fantastiskt krävs en bra story och en bra uppläsare. Men kanske ännu viktigare är att de två delarna matchar. Att då författaren läser sin egen bok kan vara ett sätt att hitta den matchen, men det kräver att författaren kan uttrycka sig. Den här boken har matchen, Jason läser fantastiskt och storyn är tillräckligt bra för att underhålla. Hade jag läst den här boken skälv skulle jag inte kunna fått till skånskan i mitt huvud och framförallt inte Harlem dialekten på de delarna som är på engelska. Den här boken sätter fingret på det djupt segregerade amerikanska sammhället, en viktig och skrämmande fråga. Jag tycker att jag är en hyffsat upplyst människa men jag fick mig ett uppvaknande av den här boken. Mina analys av det som kommer fram i den här boken och även i skenet av Donald Trumps valseger är. I Sverige vår vi rapporter från det vita, demokratiska, välpolerade USA som är ganska likt Sverige. Det segregerade södern oavsätt om perspektivet är från de svarta eller vita perspektivet syns väldigt sällan i svensk media. Det är kanske därför vi blir förvånade över Trump eller att jag blir överraskad över den här boken.Det här är en biografi men så har bokens röda tråd där Jason söker sina rötter i South Carolina och Harlem tillsammans med en motsträvig far och andra släktingar.

Uppläsare: Författaren själv 

Betyg:

Bok nr 963

https://www.storytel.se//books/68595-En-droppe-midnatt?appRedirect=true

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: