Roslund Thunberg – En bror att dö för


Tänka sig att det kom en uppföljare till Björndansen. Det är riktigt listigt att följa upp en dramatiserad dokumentär med en fiktiv spänningsroman. Den här boken tar vid där den andra boken slutar. Men under hela boken får vi tillbaka blickar på de tre brödernas uppväxt. Den som har format dom och ger många av svaren till varför dom blev de är idag. Där har pappa Ivans handlingar en stor skuld. Precis som när Anders Roslund skriver med Börje Hellström så finns det ett djup och samhällsengagemang i boken. Men den här boken handlar ju inte bara om bröderna i Militärligan, Roslund och Thunberg har ju lyckats få in ytterligare ett brödrapar, i form av komisarie Bronks och hans bror Sam. Vilket gör bokens titel dubbeltydig. Lägg till en riktigt smart kupp, en spännande historia och välskriven bok så har man årets första 5:a i betyg. Tycker också att Thomas Hanzons uppläsning ska omnämnas, perfekt till den här boken.

Uppläsere: Thomas Hanzon

Betyg:


Bok nr: 970

https://www.storytel.se//books/84805-En-bror-att-do-for?appRedirect=true

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: