Susan Casserfelt – Prästens lilla flicka 

Att skriva kriminalromaner med en lokal förankring känns nästan som en folksjukdom i Sverige. Är det inte Ystad eller Fjällbacka då är det Visby eller Sundsvall. Och ja, det kommer alltid finnas en lokal marknad då det är roligt att läsa om platser man känner igen. Men bara för att Mankell kan skriva spännande böcker om Kurt Wallander i Ystad är det en garanti för att böcker om Kajsa Nordin i Örnsköldsvik blir spännande. Det är egentligen inget större fel på den här boken. Problemet är bara att den innehåller lite för många stereotyper och klyschor som gör att den tappar i trovärdighet. Några exempel, bara för att man är ishockeytränare måste man ha ett fånigt smeknamn, typ Osten, Masken eller Tåget. Kända skulptörer som skapar krigsrubriker är inte så vanligt förekommande i Sverige. Nä är du sugen på en kriminalroman, läs om någon av Wallanderböckerna istället. 

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Betyg


Boknr 975

https://www.storytel.se//books/76577-Prastens-lilla-flicka?appRedirect=true

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: