Nina Burton-Gutenberggalaxens Nova

Jag valde den här boken av två anledningar. Att den vunnit Augustpriset och att jag som jobbar på tryckeri skulle få mig lite tryckerihistoria. Det sistnämnda fick man kanske lite av även om tyngdpunkten i boken låg vid författarna. Och du huvudsakligen på Erasmus av Rotterdam. En man jag inte kände till alls och som det var intressant att lära sig mer om. Det andra posditiva man kan säga om boken är finns det en passage på slutet när man drar paralleller mellan Gutenbergs bokrevolution med dagens informations revolution.

Annars är det här är en bok med ett väldigt tort och akademiskt språk och då menar jag väldigt tort. Ibland används referenser som antar att man som läsaren har en mindre professur i historia för att kunna hänga med. Något som känns väldigt exkluderande, om man ska använda författarens språk. Historien var inte tillräckligt intressant för att vägde upp det tråkiga språket.

Uppläsare: Hannah Schmitz

Betyg: 


Boknr 974

https://www.storytel.se//books/76662-Gutenberggalaxens-nova?appRedirect=true

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: