Thomas Erikson – Omgiven av idioter

”Omgiven av idioter” måste ju ligga på någon form av topplista på bra boktitlar. För vem har inte känt så någon gång. Till och med jag, som en grön person känner så ibland. Om du inte fattar det där med grön person så betyder du bara att du inte läst boken än.

Själv kom jag i kontakt med den här idén att dela in människor i fyra grupper på en kurs med en man som heter Jack Silfving för ca 15 år sedan. Alla personer med kundkontakt fick gå kursen vilket var väldigt bra för att få gemensamma referensramar när man pratade om och med kollegor och kunder. Den lilla snabbguiden ligger faktist kvar i min jobbväska än, 15 år efter kursen!! På den kursen beskrevs personlighetstyperna inte i färgerna röd, gul, grön och blå utan pådrivande, uttrycksfull, social och analytisk, men jag har hört den beskrivas vid djur också.

Men oavsett om du känner till metoden eller ej så kommer du snabbt in i boken. Författaren använder sig av målande beskrivningar och när den röda människan beskrivs så har jag inga problem att se en fd chef framför mig. Men själva kategoriseringen är ju bara en del av vägen fram mot det intressanta. Hur man hanterar alla dessa ”idioter” man har omkring sig. Jag tycker författaren ger många konkreta råd även där. Så är du intresserad av att bli mindre irriterad, lättare få igenom din vilja eller bara allmänt få en lättare tillvaro tycker jag att du ska lyssna på den här boken. Skulle du också kunna få din omgivning att lyssna och agera utefter boken råd så skulle det vara ännu bättre.

Författare: Mathias Linderoth

Betyg:

Boknr: 1033

En kommentar på “Thomas Erikson – Omgiven av idioter

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: