Dan Brown – Begynnelse

I den här boken ger sig Dan Brown i kast med livets två största frågor. Vart kommer vi ifrån? Vart är vi på väg? Det gör han genom Robert Langdons fd student framtidsforskaren Edmond Kirsch. Sin vana trogen måste Brown få med en vacker kvinna i historien, i den här boken är det museichefen och den blivande spanska drottningen Ambra Vidal. Men bokens mest fascinerande karaktär är varken den vackra museichefen, forskaren eller professorn. Det är Winston, en dator som med hjälp an artificiell intelligens och kognitivt lärande hjälper till att lösa fallet. Att skriva in ny teknik i en roman är vanskligt, speciellt när utveckligen går så fort så att det som är science fiction idag är verklighet imorgon. Men Brown har verkligen försökt blicka in i framtiden med att ta med Watson, jag menade Wilson. Boken börjar med att Langdon är inbjuden till Guggenheimmuseet i Bilbao för att bevittna när Kirsch presenterar svaret på dom två frågorna. Efter den inledningen vill jag sätta mig på ett plan till Bilbao direkt. Precis som jag ville åka till Paris efter DaVinci koden och till Rom efter Änglar och Demoner. Det är en av Browns största förmågor som författare att få läsaren att vilja besöka platserna han beskriver.

Det här är långt från Browns bästa böcker i Langdon serien, men den är spännande med flera tvärvändningar i historien. Den har alla vanliga Brown ingredienser som forskning, symboler, den onda kyrkan, fantastiska byggnader och en massa spänning. Så visst är den värd sina 19 timmars lyssning.

Uppläsare: Niklas Falk

Betyg:

Bok nr 1039

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: