Bengt Liljegren – Winston Churchill, Del 1 och del 2

Bengt Liljegren har skrivit historiska böcker om Hitler och Alexander den store, så varför inte en om Englands store man Winston Churchill. Det är två böcker som täcker över 90 år av Englands nutidshistoria. Trots att han anses vara en av världens stora statsmän är det en historia om en man son inte var så omtyckt och långt ifrån självklart val när det gäller premiärministerposten. Det är också under hans tid som England går från världsherravälde till en stat i mängden. Vilket i sig är en paradox med tanke på hans egen världsbild. Jag hörde nyligen att det finns ett test med 20 frågor man använder för att avgöra om någon är psykopat, utifrån svaren får man sedan poäng. Att Hitler fick höga poäng är det nog ingen som höjer på ögonbrynen över, men att Churchill hade likvärdiga poäng förvånade mig en del då. Men efter att ha hört dom här två böckerna förstår jag att det stämmer. Det är både skrämmande och fascinerande att en som Churchill lyckas ta sig ända till toppen, förlora val och komma tillbaka. Hans vassaste vapen var hans arbetskapacitet och hans förmåga att formulera sig i skrift och tal, men som marknadsförare så kan man se att han också hade en blick för PR. V-tecknet och cigarren bar inget annat en geniala PR symboler, genomtänkta och effektiva.

Böckerna innehåller mycket fakta, intressanta historier. Själv tycker jag inblicken i den engelska överklassen i början på 1900-talet var mer intressanta än alla krigsskildringar.

Uppläsare: Torsten Wahlund

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: