Peter May- Entry Island

Det här är en bok som utspelar sig på de yttersta öarna på Kanadas östkust. Väldigt långt, både geografiskt och mentalt, från civilisationen. Vi får följa polisen Sime i hans arbete med ett mord på en av dessa öar, Entry Island. Parallellt med denna mordutredning får vi följa Simes farfarsfarfars far, som till på köpet också heter Sime, och hans liv och resa från 1800-talets fattiga Skottland och till öarna utanför Kanada. Det är fascinerande att få följa med till platser man inte ens viste att dom fanns.

Men tyvärr så blir jag aldrig riktigt fångad av berättelsen. Det finns några delar från Sime den äldres historier som fångar mig men själva mordhistorien får inte min puls att gå upp speciellt mycket. Något som jag tycker är en av huvudanledningarna till att man väljer en spänningsroman/deckare.

Uppläsare: Mats Eklund

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: