Jack Werner- Jag skiter att det är fejk men det är förjävligt ändå

Vissa böcker lyssnar man på av förströelse eller spänning och andra av vetgirighet. Den här boken är definitivt i den sistnämnda kategorin. Men för att faktaböcker ska kunna spridas utanför klassrum så måste de också vara underhållande och gärna lite roliga. Werner uppfyller båda. Boken helt underbara titel syftar på en historia om en 9 årig flicka som skulle fått kvarsittning på grund av att hon haft ett mobilskal med en svensk flagga på. Historien var bara fejk, men trots att en man fick veta det så uttalade han ”Jag skiter att det är fejk, det är förjävligt ändå”. Men man kan genom den och att läsa baksidestexten tro att han ska bjuda på en kavalkad av lustiga felaktigheter hos främlingsfientliga nättroll. Jo visst finns det några sådana historier men storheten i boken är att han visar på att allt utgår från din egen verklighetsuppfattning. Vi människor har i alla tider sökt efter bekräftelse på att våra egna värderingar är rätt och riktiga. Något som internet hjälper oss med ibland mer än vad som är nyttigt. Som journalist beskriver han skillnaden mellan journalistik och propaganda. Så i en tid när USAs president, SD och andra krafter gör allt för att undergräva granskande journalistik och istället försöka bygga upp egna propagandacentraler förtäckta till journalistik är den här typen av böcker viktiga. Tyvärr läses de nog inte av de som skulle behöva, men så är det väl alltid. Det här är en nyttig och underhållande bok som få iallafall mig att tänka till en gång extra innan jag delar eller gillar inlägg i framtiden.

Uppläsare: Författaren själv

Betyg:

En kommentar på “Jack Werner- Jag skiter att det är fejk men det är förjävligt ändå

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: